+32 9 368 80 40
Menu

Zonnepanelen in het Jean-Bouinstadion

in Werven
Geschreven door Patrice D'Hérouville
News detail sample

Installatie zonnepanelen in het Jean-Bouinstadion, Parijs –
door Verrières du Nord, trouwe klant van Heli Frankrijk


Op 20 juni 2018 organiseerde Verrières du Nord een evenement om zijn 20-jarige bestaan te vieren. De keuze ging naar het Jean-Bouinstadion om er klanten en partners te ontvangen.

Waarom het Jean-Bouinstadion?

Het Jean-Bouinstadion is de thuisbasis van rugbyclub Stade français. Het stamt uit 1916 en ligt net naast het Parc des Princes (het stadion van PSG) in het 16de arrondissement van Parijs.
Van 2010 tot 2013 werd het stadion grondig verbouwd. In 2012 installeerde Verrières du Nord (in samenwerking met de firma Tenesol-Sunpower) een dak van 2.800 m2 uit dubbelwandig glas met zonnecellen, goed voor een vermogen van 290 kWp. Dankzij de op die manier geproduceerde elektriciteit wordt voldoende energie geleverd om het stadion te verlichten.
De realisatie voldoet aan de verwachtingen van Bertrand Delanoë, die van 2001 tot 2014 burgemeester van Parijs was. Het was zijn bedoeling om zo veel mogelijk zonne-installaties in de Franse hoofdstad te installeren. Het Jean-Bouinstadion is daarvan een van de belangrijkste.

HR 21 in de spotlights

Tijdens het evenement was er een aantal lezingen over actuele onderwerpen zoals Building Information Modeling (BIM) en Lean Management. Gérard Le Goff van het architectenbureau Rudy Ricciotti belichtte de vernieuwing van het stadion.
Maar dé attractie voor de gasten was de hoogwerker HR 21 van constructeur Niftylift, geleverd door Heli. Dankzij de machine kon iedereen het door Verrières du Nord ontworpen glazen zonnedak van dichterbij bewonderen.


Ontdek meer artikels over Werven
Nieuws overzicht
Sluit zoekvenster